Проданов от Силистра: Ние сме истинската лява партия, която ще реши проблемите на хората

Мар 29, 2023 СИЛИСТРА Новини Избори 0 1637

Съдбата ни отреди първи номер, така че гласувайте с номер 1

Предизборна среща с кандидатите за народни представители от "БСП за България" в 20 МИР Силистра се проведе в с. Професор Иширково. Гости на събитието бяха водачите на листите на партията в 23 и 24 МИР София - Христо Проданов и Георги Свиленски.

Срещата започна с представяне на цялата листа на БСП в областта, с водач Иво Атанасов. Всеки един от кандидатите е с необходимите политически качества и експертиза в своята област, сред които лекари, учители и инженери. На всеки един от тях, както и на софийските водачи, бе подарена китка здравец с надпис: "Номер 1 - Победа!".

"Имаме всички предпоставки Силистра да бъде първата червена област. Трите стълба, на които се базира нашата програма, са мир, социални мерки и запазване на християнското семейство." С тези думи се обърна към пълната зала водачът на листата Иво Атанасов.

Той бе категоричен, че жителите от областта няма да допуснат спорната джендър идеология да внушава на децата, че сами могат да си избират пола. "Ние сме майка и баща, а не "родител-1" и "родител-2". Също така настояваме България да спре изпращането на оръжия и да бъде инициатор на мирни преговори", каза още той и призова хората да излязат и да гласуват: "Съдбата ни отреди първия номер, така че гласувайте с номер 1 в бюлетината."

Христо Проданов изрази надежда, че на тези избори българският народ ще осъзнае коя партия мисли за техния живот и просперитет. "По инициатива на БСП минималната заплата стана 50% от средната, което към днешна дата е около 950 лв. Ние искахме това да влезе още от 1 юли тази година", заяви той и допълни, че БСП има с какво да се гордее.

 

 "Изпълнихме голяма част от обещанията си", посочи социалистът пред присъстващите и припомни част от тях: Преизчислението на пенсиите, безплатните детски градини и ясли, безплатните учебници до 12-ти клас, увеличени ваучери за работниците, които могат да се ползват не само за храна, но и за туризъм.

"БСП е единствената партия, която мисли за своя народ и изпълнява обещанията, които е дала", категоричен бе той.

"Ние казваме, че веднага трябва да се наложи таван на цените за продуктите от малката потребителска кошница. Това се случва в цяла Европа. Трябва да има държава и тя да си е на мястото", посочи Христо Проданов.

По думите му ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС са едно и също нещо. "Те гласуваха заедно френското предложение за РСМ - резултатът е натиск върху българското население там. Изпратиха заедно военна помощ за Украйна. "Коалицията на войната" са способни да вкарат България във война", предупреди социалистът и срещна пълната подкрепа на залата по тези теми.

"Сценаристите в последния момент дори спретнаха т.нар. "Левица", която нито е лява, нито е новa. Те гласуваха за плоския данък - най-дясната мярка, както и пенсионната реформа за увеличаването на стажа за пенсиониране", каза още той и завърши: "Но хората ще гласуват за истинската лява партия, която ще реши проблемите им - БСП."

Всички присъстващи се съгласиха с необходимостта повече хора да излязат и да гласуват с номер 1 на изборите. Това е важно за държавата, което означава, че е важно и за всеки един човек.

Срещата завърши със специален поздравителен концерт, подарен от водача Иво Атанасов към всички присъстващи, с пожелание за успех към кандидатите за народни представители от "БСП за България", с номер 1.