Атанас Костадинов се ангажира да направи карта на най-проблемните точки в област Силистра

Окт 28, 2021 СИЛИСТРА Новини Избори 0 1699

28.10.2021 г.

Водачът на листата на „БСП за България“ в Силистра, Атанас Костадинов обяви, че ще направи карта с всички „горещи“ проблемни точки в областта, в четири направления – незаконни сметища, населени места с проблемно водоснабдяване, места с незаконна сеч и такива с нарушено биоразнообразие и околна среда.

"Смятам това да бъде и моята отправна точка, в която ще работя през следващите четири години като народен представител. Необходимо е средата около нас да бъде подобрена и в това са обединени всички жители на Силистра, с които се срещам през последните седмици, каза Костадинов. И добави, че негова лична кауза ще бъде осъзнаването и възприемането на река Дунав като едно от конкурентните предимства не само на Североизточния регион, но и на България като цяло", каза още той по време на среща с граждани.

Костадинов обясни, че близо 120 млн. е населението, живеещо по поречието на река Дунав, което е близо 1/4 от населението на Европа, в това число е и област Силистра. "За съжаление, колкото по-надолу по поречието се слиза, толкова по-трудно се живее. Река Дунав е богатство и възможност - за финансиране и социални проекти, за опазване на природата, за нови енергийни източници, икономическо и културно развитие. За съжаление за 10 години Дунавската стратегия не се реализира на територията на нашата страна и този модел трябва да бъде променен, заяви Костадинов в ефира на Българска свободна телевизия", обясни още Атанас Костадинов.