ВЯРА ЕМИЛОВА: Младите хора искат да имат реализация и достойно заплащане в региона

Юли 07, 2021 СИЛИСТРА Новини Избори 0 1006

07.07.201

„При срещата ни с ръководството и служителите на “Елкотех-синхрон“ ООД, говорихме за възможностите за ускорен икономически растеж на силистренския регион, увеличаване на доходите, потреблението и инвестициите, и смекчаване на неравенствата.

Благодаря на управителя Димитър Димитров за възможността да се срещнем с екипа на предприятието днес“, това заяви Вяра Емилова в социалната мрежа Facbook по повод проведената в „Елкотех-синхрон“ среща.

Тя определи като впечатляващ и факта, че предприятието е специализирано в разработването, усвояването и производството на електрически материали, а в него работят над 60 специалисти и вече имат усвоени над 100 модела подвижни електрически разклонители и удължители, които успешно се реализират и продават в България и страни от ЕС.

Според Емилова хората искат да намират възможности за реализация в региона, както и достойно заплащане. Тя допълни, че от много време липсва и връзката между образователната система и професионалната реализация. Това води до липса на професионално подготвени кадри за производството в региона и пряко влияе на безработицата и стандарта на живот в силистренско.

Емилова бе категорична, че това ще бъдат основни приоритети на БСП в сектор Икономика, за да се намали безработицата в силистренско и съответно да се повишат доходите на хората.

Тя допълни, че ще работи за използването на река Дунав за привличане на инвеститори, а също така и като икономически и транспортен коридор.