Вяра Емилова: Бедността и неравенството са един от най-големите проблеми на България

Юни 22, 2021 Новини Избори 0 567

БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ СА НА РЪБА НА ОЦЕЛЯВАНЕТО

Основна тема на срещите през изминалия ден бяха бедността и социалните неравенства. За тях говори Вяра Емилова, като водач на листата на БСП за България за предстоящите парламентарни избори на 11 юли. Заедно с кандидатите за народни представители, сред които Стилиян Стойчев и инж. Румен Ангелов, социалистите проведоха своя първи лъч от срещи по кампанията.

„Веднага след изборите, ние от БСП за България започваме преизчисляване на всички пенсии, което ще доведе до трайно увеличение – средно с една трета на средствата.“ – подчерта водача на листата.

Емилова каза още, че социалистите ще създадат социален щит, за да гарантират достоен и спокоен живот на възрастните хора. Тя продължи, пояснявайки основните елементи на този социален щит, сред които е приемане на Закон за възрастните хора, който социалистите вече са предлагали в парламента, като част от тяхната последователна политика.

„Ще намалим ставките на ДДС за храни и лекарства от 20% на 90%“ – добави Емилова, което е поредното доказателство за последователната политика на БСП, с грижа за всеки един човек.

Тя пое ангажимент, като част от програмата на БСП – за изграждане на ефективна транспортна свързаност между всички населени места. Недопустимо е в 21 век да нямаме адекватно изградена транспортна мрежа. Вяра Емилова завърши с думите, че на 11 юли БСП ще довърши започнатото, а именно да приключи окончателно със смяната на олигархичния модел на управление, който превзе България в последните 12 години.