Вяра Емилова: С близо 1000 души за година намаляват работещите в Силистра и областта

18.03.2021

„Тази кампания е по-различна от всички останали, които сме правили и за нас като кандидати и за хората, които срещаме всеки ден. Има страх от пандемията и страх от ГЕРБ, които използват държавния и общинския ресурс за правене на лични кампании. Министрите им са примерът в чист вид. Злоупотреба с власт пред очите на цялото общество”. Това заяви Вяра Емилова, водач на листата на БСП за България от Силистра пред свои симпатизанти.

Статистиките показват, че България е на последните места в ЕС по всички показатели и най-слаби постигнати резултати. Силистра и областта трайно затвърждават тази тенденция и застават в дъното в класациите по привличане на инвестиции. Но са водещи в класацията по влошаване на демографските показатели. В област Силистра, продължава процесът на застаряване на населението, увеличават се жителите над 65 години. А броят на хората в трудоспособна възраст намалява с близо 1000 души всяка година, Това показват данните на НСИ.  За сравнение, през далечната 2001 г. в областта на всеки 100 души, излизащи в пенсия, 109 млади хора са започвали работа.

На фона на тъжната статистика за крайдунавска Добруджа управляващите превърнаха лъжите, агресията и натиска над бизнеса и хората в своя запазена марка. С една единствена цел – спечелване на изборите и оставане във властта на всяка цена.

Според Емилова, за да се излезе от омагьосания кръг, в който се въртим от 12 години, е необходимо масово да се гласува. "Хората трябва да разберат, че в изборния ден те не просто имат право да гласуват, а имат право на действителен избор. А правилен избор може да вземе само разумът, подкрепен от чистата съвест и стремежът към истината. Страхът и нездравите емоции, които събуждат повечето актьори на политическата сцена, в опитите си да привлекат вниманието на публиката, не са добър съветник. Най-добрият тест за всеки политик е да попитате себе си: на кого от кандидатите бихте дали пари назаем. Трябва ясно да си дадете сметка на кого от тях имате доверие, че няма да излъже и пак да ви надиграе", коментира още водачът на листата на БСП за България в Силистра и добави, че всеки трябва да гласува отговорно за своето бъдеще и за бъдещето на България.