БСП - СИЛИСТРА ОТКРИ ПРЕДИЗБОРНАТА СИ КАМПАНИЯ В ДУНАВСКАТА ГРАДИНА

05.03.2021

 С много слънце и радост младата листа на БСП – Силистра с кандидатите за народни представители откри днес в 12:00 ч. в Дунавската градина предизборната си кампания. Кандидатите се срещнаха с хората в парка, които радушно приемаха знаците на внимание и ги разпитваха за бъдещето на Силистра и областта.

Водачът на листата Вяра Емилова бе обсипана с въпроси за бъдещето на най- красивия край на България.

„БСП влиза в кампанията с ясното намерение, че статуквото, докарало целия български народ и особено нашия край до крайна разруха и обезлюдяване, трябва да остане в миналото. Силистренци и хората в областта заслужават сигурност в бъдещето си – работа, доходи и най- важното – децата им да остават да живеят в родния край“, заяви Емилова и посочи, че най-много от всичко хората се дразнят, когато определени политически сили ги притискат и им обясняват как трябва да гласуват на предстоящите избори.

Според Емилова основен акцент не само на предизборната кампания, но и на политиката, която ще води БСП след победата на изборите, е да развие и приложи Дунавската стратегия. Тя съществува от поне 2 десетилетия, но нито едно правителство досега не направи нищо по въпроса.

Дунавската стратегия е важен проект, който обхваща 14 крайдунавски държави и е насочен към разширяването на икономическото, транспортно и културно сътрудничество между тях. Дунавската стратегия би решила и много проблеми в областта на демографията и икономиката в региона.

Друг важен акцент от политиките на БСП, който ще бъде застъпен в крайдунавската област е подобряване на демографията, като се привлекат инвестиции с цел разкриване на нови работни места.

Може би най-важният център на социалните политики на БСП е грижата за възрастните хора, които от десетилетия са изоставени от всички правителства на своята безрадостна съдба.

Според Вяра Емилова това, с което БСП ще се заеме веднага след изборите е да преизчисли пенсиите, според доходите от 2017 г. Крайно необходим е и закон за възрастните хора, за което парламентарната група на БСП в 44-то НС се бореше да бъде приет, но срещаше странна съпротива от страна на управляващото мнозинство.

„Най-страшната болка на българите днес и особено на силистренци, е по децата им, емигрирали в чужбина. От години те живеят разделени, защото ГЕРБ изобщо нямаше адекватна политика към младите хора. За тях нямаше работа, доходи, бъдеще в България и те избягаха!“, каза Емилова и посочи, че за нея особено важно е сега да се отвори работа за нашите емигранти, които да се върнат в родния край и да имат бъдеще в него, заедно със своите деца.