БСП-Силистра: Настояваме Корнелия Нинова да оттегли своята оставка

Юни 11, 2019 Новини БСП 0 2152

11.06.2019

На 2 август тази година нашата партия ще навърши 128 години.  В своята дългогодишна история партията на българските социалисти е преживяла години на възход и падение, била преследвана, гонена, убивана,  а хиляди нейни членове и симпатизанти, отстоявайки социалистическия идеал са платили с най-високата цена –  своят живот.

Днес, в 2019г. партията  ни  е отново в драматична ситуация. Формалният повод – преминалите европейски избори и резултатите от тях.

Искаме да уверим делегати на конгреса, че низовите структури – основните и общинските партийни организации, областният предизборен щаб и всички социалисти от Силистренска област положихме усилия, вложихме енергия за спечелване на изборите, но не успяхме. Резултати са такива, каквито са – повече от хиляда гласа от предишните европейски избори, но явно недостатъчни за победа.

Областният съвет на БСП – Силистра категорично счита, че загубата на едни избори не бива да е повод за вътрешнопартийна криза, саморазправа и разчистване на сметки. Всичко, което се разиграва, пред очите ни през последните две седмици и до конгреса е на гърба и за сметка на партията.

Областният съвет на БСП – Силистра категорично счита, че основната и най-спешна задача пред структурите сега е подготовката за най-важните избори за всяко населено място – местните.

Считаме, че оставките, организирането на вътрешно партийни избори, обидните квалификации, раздаването на присъди, омразата, заклеймяването, на този, или онзи, трябва да спрат веднага.

Настояваме Корнелия Нинова да оттегли своята оставка като председател на НС на БСП и да изкара редовния си мандат до май следващата година. Победата на президентските избори, увеличаване броя  на народните представители, подмладяването на кадрите, увеличеното финансиране на низовите структури са доказателство, че потенциалът и като председател и ръководител не е изчерпан.

Настояваме на конгреса да се направи аналитичен, подробен и трезв анализ на изборните резултати.

Настояваме делегатите на конгреса да се обединят около единствената и важна сега задача – спечелване на кметските избори.

Настояваме да спре публичното хулене и говорене по медиите и вътрешно-партийните въпроси да се решават там където им е мястото.

Уважаеми другари делегати,

Убедени сме, че партията ще преодолее и тази криза.Защото това не е криза в партията, а криза на доверието между членове на ръководството на партията.

Уважаеми членове на Националния съвет, редовите социалисти ви гледат с широко отворени очи, слушат всяка дума, преценяват всяко действие и очакват от вас разумни решения, взети с мъдрост за доброто на партията и България.