Стоян Мирчев след среща с Доростолския митрополит Амвросий: Младостта е нищо без мъдростта!

Мар 15, 2017 СИЛИСТРА Новини БСП 0 2947

Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий поиска въвеждането на вероучение в училищата

Водачът на листата на Коалиция "БСП за България" в Силистра Стоян Мирчев и кандидатите за народни представители Вяра Емилова и Стилиян Стойчев бяха приети от Доростолския митрополит Амвросий. На срещата присъства и протосингелът на Доростолската епархия отец Добри Чаков.

"Радвам се, че се запознахме. Вие сте млади хора и е нормално да има смяна на поколенията, защото ако няма такава - няма да се случи нищо добро в никоя сфера", каза в началото Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий. От своя страна Стоян Мирчев благодари за приема и подари на дядо Амвросий книгата на Мавро Орбини - "Царството на славяните".

Един от основните проблеми, които Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий посочи пред кандидатите на коалиция „БСП за България“ беше необходимостта от въвеждането на вероучение в училищата. "Предложението на Светия синод на Българската православна църква е това да е като задължително избираем предмет, като наред с вероучението, ние предлагаме още и да се изучава етика, за да има право на избор. Вероучението не може да те направи вярващ, но изгражда добродетелите в хората, а това пък ще помогне за намаляването на насилието в училищата и това е най-важното, което може да направи Народното събрание", посочи дядо Амвросий. "За да бъдат уважени и мюсюлманите, може като задължително избираем предмет да се изучава обща история на религиите, например", допълни още Доростолския митрополит.

"Младостта е нищо без мъдростта", каза Стоян Мирчев. Той припомни, че в хилядолетната си история България винаги е оцелявала, благодарение на църквата. "Аз съм сигурен, че и сега, в този труден момент, тя отново ще посочи верния път", акцентира Мирчев. Той пое ангажимент срещите занапред да продължат, за да се разрешават проблемите в областта.

"Това са моите два съвета към вас - въвеждането на вероучение и да се изслушвате", каза в заключение Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий.