Стоян Мирчев в Силистра: Повече от всякога трябва да сведем глава пред героите, защото днес отново трябва да се борим за бъдещето на България

Мар 03, 2017 СИЛИСТРА Новини БСП 0 1664

​БСП-Силистра подари над 3000 стихотворения на български поети по повод националния празник

Младежкото обединение в БСП-Силистра раздаде над 3 000 стихотворения на жители и гости на дунавския град днес по повод националния празник на България - Трети март. В избора на младите социалисти личаха почти всички имена на гениалните български поети от цяла литературна епоха, белязала с творчеството си борбата за освобождението. Всяко едно от стихотворенията беше оформено като самостоятелен свитък с номер 10 на изборната бюлетина на "БСП за България" за предстоящите избори.

Водачът на листата на "БСП за България" за 20-ти Многомандатен избирателен район /МИР/ в Силистра Стоян Мирчев, заедно с Вяра Емилова - на второ място в листата и Стилиян Стойчев - на трето място в листата, както и членове, симпатизанти и представители на предизборния щаб на БСП-Силистра, се включиха в честванията на националния празник на България. Те сведоха глави в знак на признателност и поднесоха венци и цветя пред паметниците на Стефан Караджа, кап. Георги Мамарчев и великия руски писател Лев Толстой в дунавския град.

"Днес честваме националния празник на България - един огромен подвиг на българския дух и на помогналите ни братски народи. Повече от всякога трябва да сведем глава пред героите, защото днес отново трябва да се борим за бъдещето на България", каза водачът на листата на "БСП за България" в Силистра Стоян Мирчев.

"Трети март е ден на Освобождението. Посрещнахме го достойно. Нека помним българската история и да предадем на поколенията гордия български дух, за да тачат и пазят свободата и да обичат отчеството си", допълни Вяра Емилова.