Вяра Емилова: Управлението на държавата НЕ е шоу!

26.03.2021

Водачът на листата на БСП  за България Вяра Емилова, заедно с кандидатите за народни представители от левицата Стилиян  Стойчев, Георги Георгиев, и Румяна Чанкова направиха срещи в община Главиница  и селата.  "Хората ни посрещаха силно възмутени от начина, по който Борисов и управляващото мнозинство се саморазправи с българското село и българския народ. Особено притеснени, с гняв описваха безрадостното си ежедневие, което граничи с геноцид . Хората са оставени на доизживяване.", сподели Емилова.

Фактите споделени в срещите говорят, че на 11 000 жители в общината има едва 1 аптека. Банкомат има само в Главиница , където хората пътуват от селата си, да си получат пенсиите.  Има само един банков клон в общинския център. Напоителната  станция в село Малък Преславец  е нарязана за скрап  и разграбена. Земеделието там зависи от капризите на времето. Проблем при много хора е, че за 1-2 години, които липсват в трудовия  стаж  не успяват да се пенсионират, а няма и работещи програми, в които да се включат, за да изкарат годините си за пенсия.

„Това не е просто тъжно. Това е ужасно да си в края на трудовия си път и да си останал без доходи, заради неуредиците в социално-осигурителните системи и законодателство. Жалко е състоянието на българите днес и не само по селата, но има изход. Винаги има изход от капана на сегашното управление. Тази възможност ни се дава на 4 април. Тогава трябва да отидем смело до урните, без страх от заразата ковид . За да променим управлението, но най-важното – да променим живота си! Трабва  да помним, че управлението на държавата не е шоу, а трябват реални политики за решение на проблемите в малките населени места ”, каза Вяра Емилова при срещите си в Главиница.

Срещите на кандидате  за народни представители  от „БСП  за България” продължават в следващите дни в общините Тутракан  и Ситово.