Цветелина Пенкова: Трябва да върнем младите у дома

Май 13, 2019 СИЛИСТРА Новини Избори 0 1753

13.05.2019

Кандидатът за евродепутат от листата на "БСП за България" Цветелина Пенкова се срещна с жителите на гр. Дулово и с. Секулово. Ниските трудови възнаграждения, размерът на пенсиите и обезлюдяване на селата бяха сред темите, които Цветелина обсъди с жителите там. "Много българи напускат страната, за да търсят развитие в чужбина. Красноречиво говори цифрата на българите, които живеят в чужбина, за мнението им за сегашното управление. Те не вярват, че на този етап България им предоставя достатъчно възможности за развитие", коментира тя.

Кандидатът на левицата разясни основните политики, заложени във „Визия за Европа” и „Визия за България” и постави като личен приоритет младежките политики и начините, по които те могат да бъдат отстоявани и прокарани в Европейския парламент.

В края на дискусията организаторите на рок фестивала в Секулово призоваха Пенкова да положи всички усилия да стимулира младите хора да упражняват правото си на глас. “Трябва да се борим за достойни доходи и  пенсии, както  и достоен и справедлив живот за младите и за техните деца. С общи усилия ние трябва да върнем младите у дома”, завърши  Цветелина Пенкова.