Лидерът на БСП-Силистра учреди две ученически стипендии

Двама ученика ще получават месечна стипендия от по 50 лева

Георги Кирилов, общински съветник от БСП и председател на ОблС и ОбС на БСП-Силистра, учреди две ученически стипендии. Той ще дарява част от възнаграждението си на две деца от ПМГ „Св.Климент Охридски“ – гр. Силистра. В рамките на учебната година в продължение на целия 4-годишен  мандат  двама ученика ще получават месечна стипендия от по 50 лева. Общата сума от 1000 лв. за учебната 2015/2016 г. вече е преведена по сметката на ПМГ.
    Със заповед № РД-222/23.12.2015 г. на директора на ПМГ, след предложение, направено от специална комисия са определени тазгодишните получатели на стипендията – Велислава Иванова Радева и Марин Йорданов Антонов, ученици в IX клас. Децата са от Силистренската община, имат отличен успех и са от семейства със затруднено материално състояние. Това са критериите, на които трябва да отговарят учениците, които ще получават годишната стипендия.
    В мотивите си за това решение Георги Кирилов посочва: „Считам, че общинският съветник е избран да служи на гражданите – доброволно и безвъзмездно. Възнаграждението, което получавам, ще дарявам в полза на обществена кауза. Аз самият съм баща на 3 деца и знам колко средства са необходими за нормалното им отглеждане.“
          Георги Кирилов е възпитаник на ПМГ, випуск 1995 година.