Силистренци към депутати от БСП: Разчитаме на левицата да защити интересите ни

Силистренци споделиха притеснението си и от сериозната демографска катастрофа в областта

Народните представили от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Георги Свиленски, Стоян Мирчев и Филип Попов, и Стефан Стефанов – член на ИБ на БСП се срещнаха с граждани в Силистра. Хората споделиха все по-нарастващата си бедност и чувството, че са изоставени от държавата. Те подчертаха, че бедността не е засегнала само Северозападна България и вече придобива огромни размери.
Силистренци споделиха притеснението си и от сериозната демографска катастрофа в областта, като обясниха, че има над 20 села с 1-2 жители.
Не на последно място те изразиха и опасенията си от поведението и действията  на представители на ДПС за външнополитическите отношения на България и нейната сигурност.
Депутатите от БСП заявиха своята готовност да направят всичко възможно да бъдат чути от най-висока трибуна проблемите и притесненията на гражданите, за да станат те достояние и да се вземат мерки за решаването им.  
По повод предстоящия Конгрес на БСП хората изразиха очакване левицата да даде нов тласък във възстановяването на партията и повишаване на доверието в нея. Те бяха категорични, че при толкова голяма бедност и социална несправедливост разчитат на левицата като основен защитник на обикновените хора и изразител на техните интереси.
Георги Свиленски, Стоян Мирчев и Филип Попов се срещнаха и с граждани в село проф. Иширково, община Силистра. Там те се запознаха с проблемите, свързани с реализиране на различни земеделски проекти, най-основният проблем сред които е огромното забавяне на плащанията по европейски проекти в сферата на земеделието. Събралите се определиха изказванията на премиера за висока усвояемост като пълна манипулация и лъжа.
Депутатите и Стефан Стефанов връчиха нови 20 електронни членски карти.