Стотици силистренци излязоха на протест “С Европа, но никога срещу Русия”

Фев 20, 2015 СИЛИСТРА Новини БСП 0 1623

 Стотици силистренци се събраха пред Художествената галерия на гр

 

Стотици силистренци се събраха пред Художествената галерия на гр. Силистра на митинг – шествие „С Европа, но никога срещу Русия”. Протестираха представители на ОбС на БСП- Силистра, ОбС на БСП- Дулово и граждани. Областна администрация Силистра бе последна точка на шествието, където председателят на МО на БСП- Силистра Боян Димов прочете декларация „С Европа, но никога срещу Русия”, която ще бъде изпратена на Министреския съвет. В декларацията се казва, че: „Европа може и трябва да гради своята безопасност заедно с Русия, а не против нея”. Присъстващите изразиха мнение, че България не трябва да бъде въвличана във война, че правителството трябва да излезе с ясна и решителна позиция по проблема, която трябва да е в защита на българските интереси. Санкции срещу Русия не трябва да има не само заради дългогодишните културно- исторически връзки между България и Русия, а и заради икономически причини.

Младежите от МО на БСП- Силистра бяха направили военен танк от огромен кашон, който бе атракцията на митинга и предизвика голям интерес сред минувачите Танкът, символ на войната, бе оставен пред сградата на Областна администрация в дунавския град, за да напомня на държавните институции, че силистренци искат мирна и свободна държава.

Митингът съвпада с  годишнина от смъртта на Васил Левски- Апостолът на българската свобода. Преди 142г. Левски е загубил живота си в името на своята кауза- свободата на българския народ. Днес, след толкова години, силистренци излязоха на мирен протест, за да защитят своя мир и свобода.