Вяра Емилова, БСП: Битката за преизчисляването на пенсиите е изцяло наша от години, въпреки опита за присвояването й от Мая Манолова

Юли 09, 2021 СИЛИСТРА Новини Избори 0 1597

Водач на ГЕРБ упражни груб език върху работник в Силистра, подражава на Борисов

"БСП със своята управленска програма може да даде бъдеще на България. Имаме случай от вчера - водач на ГЕРБ тук направи недопустимото и упражни много груб език върху момче, лепящо плакати за кампанията, най-вероятно подражава на Борисов. Ние сме изцяло против мутренския модел на управление. В БСП имаме интелигентни политици и това искат хората", коментира по БСТВ в предаването „Думата е ваша“ Вяра Емилова, водач на листата на "БСП за България" в Силистра.

"Партиите осъзнават, че не може да има работещо правителство без БСП, ние сме фактор. Битката за преизчисляването на пенсиите е изцяло наша от години, въпреки опита за присвояването й и представянето й като лична идея на един политически лидер“, посочи Емилова, визирайки Мая Манолова. „Хората повдигат този въпрос, знаем какво се случи. Имали сме много нови месии и заради това България е на това дередже сега. БСП носи енергията на промяната. Гордея се с листата в Силистра, доказани хора с голям авторитет. Проведохме много срещи с хората и браншови такива. Получили сме няколко сигнала за купуване на гласове в областта. Обезлюдяването и липсата на работни места е голям проблем. Главен приоритет на БСП е използването на прекрасната р. Дунав. Корнелия Нинова, лидерът на социалистите, обеща да направим Закон за Североизтока, той се нуждае от специална държавна подкрепа. Имаме кмет на с. Белица, което процъфтява в листата, икономисти, доктор, който е председател на всички библиотеки в областта, областният председател на Силистра и инженер", заяви Вяра Емилова.

По думите на Емилова лявото обединение се приема добре от хората: "В момента са 18 партии, ключът е в обединението. Винаги е било в нашите приоритети Дунав мост да бъде край Силистра. Бяха направени необходими измервания и експертите казаха, че най-доброто място е тук. Трябва да направим всичко възможно към нашия регион да бъдат привлечени инвестиции. Държавата е обърнала глава от проблемите на земеделските производители, като партия си поставяме цел да има повече държава във всички сектори. Образованието е основа на всичко. Има работа, но няма кадри. То трябва да е свързано с професионалната реализация и икономическите възможности на всеки регион. Имаме проект, който е изцяло насочен към развитието на туризма в района. В резервата "Сребърна" гнездят 221 птици и се радваме, че сме близо. В с. Скала ни казаха, че за да си получат пенсията трябва да платят билет от 12 лева в едната посока. Селата са оставени на целенасочен геноцид. Трябват хора, които мислят за бъдещето на страната ни."