ВЯРА ЕМИЛОВА: Държавата трябва да подкрепя и развива българския бизнес и производство

Юли 07, 2021 СИЛИСТРА Новини Избори 0 1022

07.07.2021

Вяра Емилова посети едно от най-големите работещи предприятия в региона – „Фазерлес“ АД. На срещата с нея бяха и някои от кандидатите в листата на силистренските социалисти.

По време на посещението те разговаряха с Милко Кесаровски, който е изпълнителен директор на предприятието, както и с хората работещи там.

“Недопустимо е безотговорното отношение на държавата към родното производство. Дори в случая с „Фазерлес“ АД, като едно от двете предприятия с подобна дейност за цяла България пак имаме нулева подкрепа от страна на държавата. На това отношение трябва да се сложи край”, бяха част от констатациите на Емилова по време на посещението в завода.

Водачът на листата и изпълнителния директор обсъдиха и за мерките, които са крайно необходими, а именно:

    Да се въведе ред в сечта и ползването на дървесината от българските гори;
    Трудът на работниците да бъде категоризиран с втора категория, т.к производствения процес е тежък и го налага;
    Трудно се назначават специалисти. Все по-малко хора искат да изучават „непопулярни“ професии, за това е необходимо да бъде възстановена връзката образование-професионална реализация;
    И най-важното ДЪРЖАВАТА ДА ПОДКРЕПЯ И РАЗВИВА БЪЛГАРСКОТО ПРОИЗВОДСТВО И БЪЛГАРСКИЯ БИЗНЕС

Емилова остана доволна и от факта, че въпреки тежката ситуация в страната ни, във ФАЗЕРЛЕС работят над 200 човека. В миналото цифрата на работещите в бившия лесопромишлен комбинат е била 2500 и според нея това е показателно за безотговорното отношение на държавата към родните бизнес и производство.

„ФАЗЕРЛЕС има дългогодишен опит в дървообработващата индустрия. Производството на плочи започва през далечната 1976 год. Завода разполага с две технологични линии за производство на твърди плочи от дървесни влакна по мокър метод, а

опазването на околната среда е с много висок приоритет за „ФАЗЕРЛЕС“ АД“, така Емилова обобщи за предприятието.

Вяра Емилова заяви още, че БСП и тя самата, като водач на листата твърдо застават зад подкрепата на българското производство и работа за хората в България и област Силистра!