ВЯРА ЕМИЛОВА: Земеделските кооперации са важни за малките населени места

Юли 07, 2021 СИЛИСТРА Новини Избори 0 1023

07.07.2021

„Там където няма перспектива – хората си тръгват – това ни каза Иван Добрев, който е председател на кооперация „16 Декември“ в с. Гарван, по повод обезлюдяването в малките населени места и бъдещето на младите в България“, това заяви Вяра Емилова след поредната среща от кампанията си, като водач на червената листа в Силистра.

Тя бе категорична, че използването на средства от ЕС е един от основните проблеми, който е бил засегнат по време на срещата в кооперацията, която впрочем е и една от най-големите в Община Ситово.

Според Емилова кооперирането е възможно най-удачната форма за стопанисване на земеделска земя.

„С много труд и постоянство кооперация „16 Декември“ е съумяла да разреши натрупаните в миналото проблеми и да гарантира сигурност на своите служители“, добави още тя.

Вяра Емикова категорично заяви, че земеделските кооперации са важни за малките населени места, защото изпълняват и редица социални функции за поддържане на културния живот и предлагат възможности за реализация и задържане на младите хора.

На финала тя пое ангажимент, че като Народен представител в следващия Парламент ще отстоява правата на всеки един човек и ще работи за това хората да имат перспектива за развитие по родните си места.