ВЯРА ЕМИЛОВА: Обединението в ляво е гарант за промяната

ЛОГИЧНО Е СЛЕДВАЩОТО УПРАВЛЕНИЕ ДА БЪДЕ ЛЯВО И БСП ЩЕ ПОЛОЖИ ВСИЧКИ НЕОБХОДИМИ УСИЛИЯ ТОВА ДА СЕ СЛУЧИ СЕГА

Вяра Емилова взе участие, като гост на първия учреден в страната дискусионен клуб „Димитър Благоев – Никола Габровски“ във Велико Търново. Тя присъства там по покана на водача на търновската листа – Явор Божанков и Михаил Михалев, който е председател на БСП в старопрестолния град. Темата на разговор бе "Обединението в ляво - като сигурност в промяната".

“Обединението в ляво дава надежда и нова енергия в кампанията. Диалогът в лявото никога не е спирал и БСП винаги е била активен участник в него.” – заяви Емилова по време на дискусията и беше категорична, че консолидацията и единението са единствения начин за спечелване на предстоящите избори.

Тя продължи заявявайки, че не е нормално през последните 10 години да имаме дясно управление в държава, в която близо 60% от хората определят себе си като ляво мислещи. Освен това в България 80% от хората живеят с доход под 1000 лева, а 2.7 от 3 милиона пенсионери получават пенсии под социалния праг на бедността. Това са неоспорими факти, които според Емилова ще доведат България до управление от социалистите, като единствено възможен изход от тежката ситуация, в която се намираме.

Водачът на силистренската листа каза, че вече 16 партии и организации влизат в голямото ляво обединение и подкрепят управленската програма и приоритетите на БСП. Добави и това, че процесът на консолидация и обединение продължава и към момента. Според нея е логично следващото управление да бъде ляво, както е сигурно и това, че БСП ще положи всички необходими усилия това да се случи.

На финала на дискусията Вяра Емилова благодари на всички присъстващи за активното участие и заяви, че БСП е по единна и силна от всякога, а това е гарант за спечелване на предстоящите парламентарни избори.