Вяра Емилова, №1 в листата на Силистра: Дунав може да бъде транспортен коридор за развитието на Силистра

Мар 29, 2021 СИЛИСТРА Новини Избори 0 1411

29.03.2021

"Хората спазват противоепидемичните мерки, но заразата продължава да се разпространява и това се дължи единствено на управленския хаос и липсата на ваксини, липса на медицински работници в малките погранични райони. Трябва да спрем с предприемането на мерките на парче и трябва да се погледне мащабно, за да бъдат взети адекватни мерки. Какво се случва в Силистра: големите хранителни магазини са пълни - там няма мерки. Но тенис-кортове на открито, парка, спортни клубове, където хората могат да се разхождат и да дишат чист въздух всичко това е забранено.

Много са нелогични мерките. Те може да имат и друга цел, свързана с предстоящите избори на 4-ти април. Цел, която иска да изплаши хората, за да не излязат да гласуват. Това цели ниска избирателна активност, което да осигури една служебна победа на управляващите. Призоваваме хората да гласуват, за да може да спрем срутището ГЕРБ", осъди остро хаотичните здравни мерки на управляващите Вяра Емилова, №1 в листата на "БСП за България" в Силистра.

Силистра е в тежка здравна криза заради пандемията от Корона вирус, повече по темата разясни Емилова: "БСП предлага възможността за избор от повече от два или три вида ваксини. Положението в Силистра е страшно, пожелавам здраве на всички жители на областта. В областта има три здравни заведения - в Силистра, Тутракан и Дулово и всички са със запълнен капацитет, което предполага, че хората, които са със симптоми първо не могат да получат необходимата консултация-помощ, което допълнително увеличава риска от заболеваемост. На една от нашите срещи хората ни казаха, че най-близката болница е на 40 км, нямат аптека и нямат транспорт.

Това, което разбирам от срещите е, че има огромно обезлюдяване, липса на работни места, изключително ниско заплащане и липса на възможност за инвестиции. Също разбрах, че през изминалите години от Силистра повече се е грабило, отколкото се е помислило за развитието на региона. Нашият район има голямо бъдеще за развитие. Река Дунав може да бъде транспортен коридор за развитието на нашия регион. Районът може да се развива като туристически обект, а не на последно място, а сме много близо с Румъния."