Стилиан Стойчев, кандидат от листата в Силистра: Дойде времето на 4.04 да преборим страха в себе си с № 4 в интегралната бюлетина

18.03.2021

"Ако трябва да търсим причина защо Силистра е в такова състояние, на първо място е корупцията, инвеститорите много често се отказват да инвестират или местят бизнеса си в друг град, или в съседна Румъния. От многото срещи, които проведохме с наши симпатизанти, пътувайки през предизборната кампания, основният въпрос, който се поставя са ниските доходи и липсата на перспектива. Говори се, че Северозапада е най-бедният квартал в Европа. Силистра е един феномен в културен, исторически и природен аспект. Имаме природни дадености, които поради една или друга причина не са оползотворени както трябва във времето, говоря за резервата „Сребърна“ и за това, което се случва по река Дунав, ако реката бъде обвързана с културно-историческото наследство в региона и в Силистра, туристическият бранш много бързо може да се стабилизира и да носи приходи за общината и държавата", това заяви Стилиан Стойчев, втори в листата с кандидати за депутати на „БСП за България“ в Силистра в ефира на предаването „Думата е ваша“ по БСТВ.

Той сподели, че БСП е подбрала внимателно изключително компетентна и силна листа в  Силистренска област с много добър водач - Вяра Емилова. Като втори в тази листата, Стойчев коментира факта, че БСП е единствената алтернатива на сегашният модел на управление: "Аз не виждам друга алтернатива в страната. БСП е показала, че отстоява своите цели и задачи. Като общински съветник трябва да кажа, че не само корупцията е бич, но вреди и това, което се случва в местната власт. Ние сме един от малкото областни центрове, които към момента не разполагат с денонощна аптека, едно от предложенията ни беше с малко средства в Поликлиниката да се обособи подобна аптека. Тъй като това предложение не е внесено от ГЕРБ, а е внесено от опозицията БСП не беше взето под внимание."

Кандидатът за народен представител се обърна към хората с важно послание относно предстоящите избори: "В заключение бих искал да поставя акцент на две неща, в началото на тази кампания си дадохме сметка, че тя ще е коренно различна от всички останали и с голямо съжаление фактите потвърдиха нашите опасения. Искам да се обърна към българските граждани, дошло е време да преборим страха в себе си. Ние знаем, че се купуват гласове и ще продължават да се купуват. Апелирам на 4-ти нашите съграждани да гласуват с № 4 в интегралната бюлетина. Бива ли човек да си продава гласа за 50-10лв? Толкова ли струва бъдещето на нашите деца и достойните старини на родителите ни?“.