Цветелина Пенкова и Деница Златева посетиха общините Антоново и Поповo

В гр. Антоново, кандидатите за евродепутати Цветелина Пенкова и Деница Златева се срещнаха на кафе с граждани, за да отговорят на техните въпроси.

На срещата Цветелина Пенкова разясни защо изборите за Европейски парламент са важни за България и как решенията на евродепутатите могат да се отразят на живота на всеки един български гражданин. Бяха обсъдени и начини за опростяване на процедурите по кандидатстване за отпускане на средства по европейски програми. По думите на кандидатите за евродепутати ПЕС ще се бори за повече възможности малки населени места и малкият бизнес да получат финансиране.

Деница Златева обяви, че пръв приоритет за бъдещите евродепутати от БСП е завръщането на социалното във фокуса на европейските политики. В село Садина, община Попово, Деница Златева разясни, че битката за защита на правата на работниците в транспортния бизнес предстои и работещите в този бранш не бива  да я считат за изгубена.

Цветелина Пенкова отговори на въпроси на граждани - защо България не ратифицира Истанбулската конвенция и защо заложени в нея текстове противоречат на Конституцията. Кметът на с. Помощица изрази желание за засилване на комуникационната връзка между местната и централната власт, тъй като местната власт има нужда от подкрепа и съдействие за възраждане на малките градове и села в България.