Силистренци: Нужна е спасителна Визия за Североизточния регион

Окт 11, 2018 Новини Избори 0 1643

11.10.2018 г.

„Загрижени сме за регионалното ни развитие и жизнения стандарт. На най-ниското заплащане и пенсии сме ние, от Силистра“. Това казаха жителите на града пред народните представители от ПГ на „БСП за България“ по време на представянето на „Визия за България“. „Имахме летище, производство, транспорт. Нищо не е останало. Как да убедим хората да останат, като няма производство“, казаха те.  „Искаме мост над река Дунав. Той ще ни помогне да се сложи край на беднотията, защото ще задвижи бизнеса и производството“, коментираха силистренци. Според тях държавата напълно ги е забравила. По думите им има нужда от спасителна, отделна програма за развитие на Североизточния регион.  Те поискаха и повече пари да се отделят за култура. Силистренци казаха, че за прехода единственото нещо, което е било открито, са нови 4 гробищни парка, като за петия обещаха да поканят премиера Бойко Борисов да среже лентата.

„Тук сме, за да има истински дебат по бъдещето на страната. Ние сме единствената партия, която има Визия за развитието на страната. В България трябва да има дебат, за да се намери истината“, каза пред силистренци зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Драгомир Стойнев.

„Ние винаги сме били загрижени за България. Затова бяхме длъжни да излезем с тази Визия, като тя е отворен документ и ще бъде допълнен от вас. Но този документ е много закъснял, защото сме последни по доходи в Европа и първи по корупция. Крайно време е да променим курса на управление в тази държава. Държавата се управлява през последните 10 години на парче – без мисъл и без цел.“ Това каза зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Весела Лечева.  Според нея корупцията в България изяжда доходите на хората.  

„България си отива. Няма един ресор, който да се развива в някаква положителна посока и да има светлина. Нашата задача е да възстановим страната, за да може децата и внуците да се връщат в България, но и ние да живеем по-добре“, каза зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски пред силистренци.

Според народния представител Стоян Мирчев има два основни въпроса, които стоят пред всички: единият е- каква ще е България след ГЕРБ и другият е- каква България искаме да бъде. „Затова чуваме всичко, което казвате и допълваме „Визия за България“, обеща депутатът.