Кирил Добрев: БСП разработва нова визия за България

Няма да допуснем Североизтокът да бъде новия Северозапад по икономически и демографски показатели

“Силистра е район с потенциал, който трябва да се използва. Няма да допуснем Североизтокът да бъде новия Северозапад, по икономически и демографски показатели”. Това каза заместник-председателят на НС на БСП Кирил Добрев в Силистра пред членове и симпатизанти на левицата.

“БСП разработва нова визия за страната, която ще бъде предложена на Национално съвещание през юни. Ще предложим радикални промени в сфери на обществения живот, които налагат коренна промяна в начина на тяхното съществуване", добави Добрев. Той посочи като пример здравеопазването и образованието. "Защото там, където парите са водещи, всичко останало остава на втора линия, а в случая това са хората", подчерта зам.-председателят на левицата. Той бе категоричен, че е парадоксално  в последните години да се събират и наливат 7 пъти повече пари в здравеопазването, но българинът да получава 70 пъти по-лоша услуга”. 

Добрев каза още, че за политики трябва да се говори много преди изборите, за да могат хората да се запознаят с това какво предлага БСП. „След това левицата трябва да представи хората, които биха провели и изпълнили тези политики и да им гласуват доверие и чак тогава идват изборите”, коментира Кирил Добрев. Той допълни, че всички заедно - от ръководството, до най-обикновения член на партията, ще трябва да мислят и да предлагат своите  кандидати - от селския кмет, до водача на листа за европарламента. 

В срещата участие взеха и Вяра Емилова - секретар на НС на БСП, Стоян Мирчев - народен представител от Силистра и Георги Кирилов - Областен председател на БСП.