Общинската организация на БСП в Силистра стартира подписката срещу сделката с ЧЕЗ

Средствата, с които „Инерком” иска да купи ЧЕЗ, трябва да бъдат проверени

Общинската организация на БСП в Силистра стартира подписката срещу сделката с ЧЕЗ. „Средствата, с които „Инерком” иска да купи ЧЕЗ, трябва да бъдат проверени. Искаме да знаем- тази сделка защитава ли интереса на българската държава и българските граждани? Отговорът е ясен - народът вече е на улицата и иска оставка на кабинета Борисов”. Това заяви членът на ИБ на БСП Вяра Емилова в Силистра.

„Съмнителното финансиране, лъжите на министър председателя, неяснотите около сделката и вероятността Гинка Върбакова да е подставено лица, принуждава хората да изразят мнението си чрез подписката. Много от тях даже коментират, че доверието в правителството е разколебано заради несвързаните действия на премиера. В Силистра пряко не сме засегнати от ЕРП-то, но безобразията в България правят лошо впечатление у хората” - каза пред гражданите Областният председател на БСП - Силистра Георги Кирилов.

От началото на деня над 300 силистренци казаха НЕ! на сделката с ЧЕЗ. Тази седмица подписи ще се събират във всички общини на Силистренска област.

Всеки, който е против сделката, може да подкрепи подписката в клуба на БСП на ул. Любен Каравелов 1 в града, като от следващите дни пунктове ще бъдат изнесени и на ДАП и Градския пазар в Силистра.